התחבר אלינו

יצא לאור

עַל

שכר עבודה צריך להגיע במלואו לעובד

בית מדרש זמני בבני ברק בימי הקורונה

האם יתכן כי מורים נאלצים לשלם "דמי חסות" בתמורה להעסקתם בתנאים מופחתים?

האזינו לראיון של עו"ד יוסף ויצמן ברדיו קול חי, על ניצול ציני של אנשי צוות הוראה בתשלום משכורות. מקרים רבים שהגיעו לטיפול אצל עו"ד שלמה ולר, ראש מחלקת דיני עבודה במשרד עו"ד ויצמן

בתי הדין לעבודה מוצפים בתביעות מסוגים שונים ומגוונים, לרבות תביעות של עובדי הוראה בנושאים כמו, הפרשי שכר, פיטורין שלא כדין  וכדומה.

בעשורים האחרונים התרבו תביעות מצד עובדי הוראה חרדים כנגד המוסדות המעסיקים אותם או כנגד הבעלויות המעבירות את תקציבי החינוך לאותם מוסדות ונראה כי חל שינוי מסוים בנושא.

תופעה אחת, בעייתית במיוחד עדיין מקובלת בקרב מוסדות הוראה מוכרים שאינם רשמיים והיא דרישה ממורים להעביר חלק משכרם לידי המוסד כ"תמורה" להמשך העסקתם.

במה עסקינן?, כאשר מדובר במוסדות מוכרים שאינם רשמיים (רוב המקרים), או אף במוסדות המתוקצבים ישירות על ידי משרד החינוך, מועבר תקציב למוסד בהתאם לדיווחיו.

ברוב המקרים, השכר משולם ישירות למורה ובכך נחסך הצורך בתיווך, אולם במוסדות מסוימים פיתחו שיטה במסגרתה כחלק מתנאי העבודה של המורה עליו להחזיר כספים למוסד בסכומים ניכרים ובמזומן, כאמור, במקרים מסוימים מדובר בחלק ניכר מהשכר.

עו"ד שלמה ולר, מנהל מחלקת דיני עבודה במשרד עו"ד יוסף ויצמן

חשוב להבין, פעולות מהסוג הזה אסורות בתכלית ומהוות עבירה פלילית, אך מעבר לכך, מקימות עילת תביעה למורה.

עורך דין המטפל במקרה מסוג זה חייב להיות מודע לא רק להוראות החוק והפסיקה אלא גם לרגישות הרבה של הדברים בקהילה עצמה, ללחצים שעשויים להיות מופעלים על המורה אם יתנגד ולנהל את הדברים ברגישות ואחריות רבה.

השינוי צריך להגיע מלמטה, כאשר עובדים יעמדו על הזכויות שלהם ויתנגדו, אך לא רק, גם הצפת התופעה הלא מדוברת תביא לשינוי בטווח הרחוק ובתקווה שגם בקרוב.

 

המשך קריאה
תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Trending

© כל הזכויות שמורות לעדכני.

דילוג לתוכן